Vraag en antwoord over koperconcepten

Nee – ons mobiele team heeft handgrepen en armaturen in enkele minuten gecoat. Ze werken snel en onderbreken geen enkele standaard activiteit.

De coating is een permanent proces. Wij coaten zuiver koper met een speciaal proces dat een binding vormt die sterk genoeg is om alles te weerstaan, behalve schuren. Het gaat net zo lang mee als de armatuur zelf.

De coating is een droog proces. Er komen geen oplosmiddelen of verf aan te pas en de armaturen zijn klaar zodra ze gecoat zijn.

Zoals alle metaal wordt het aangetast door modderige of vettige handen. Koper zal ook op natuurlijke wijze patineren en van kleur veranderen. Dit heeft geen invloed op de werking van koper op bacteriën en micro-organismen. Wij leveren milde schoonmaakmiddelen die het in enkele seconden weer oppoetsen, wat meestal om de paar weken gebeurt.

Koper is een metaal, en koperen handvatten worden al eeuwenlang zonder problemen gebruikt, omdat het zeer goed bestand is tegen corrosie. Zelfs agressieve verbindingen zoals chloor hebben geen effect, per slot van rekening wordt chloor gebruikt in de meeste waterleidingen en slaagt het er niet in koperen leidingen te beschadigen, dus het bewijs is er.

Koper is een continu ontsmettingsmiddel. Eenmaal aangebracht zal het onmiddellijk beginnen en effectief blijven zolang het aanwezig is. Het is het enige ons bekende permanente ontsmettingsmiddel dat doeltreffend en toch inherent veilig te gebruiken is. (“Universiteit van Southampton, Professor Bill Keeble legt de werking uit en toont de werking van Koper.”).

Geen enkel ontsmettingsmiddel werkt onmiddellijk. Alle bleekmiddelen en zware giftige chemicaliën hebben tijd nodig om te werken. De tijd is afhankelijk van het aantal aanwezige organismen en koper vormt daarop geen uitzondering, maar koper werkt even snel als de meeste andere ontsmettingsmiddelen en zeker binnen enkele minuten. (“Universiteit van Southampton, Professor Bill Keeble legt de werking uit en toont de werking van Koper.“).

Koper is een van de enige echt veilige ontsmettingsmethoden die de mens kent. Koper is een essentieel element – je hebt het nodig in je dieet om gezond te blijven, maar het is dodelijk voor insecten. Het transport van drinkwater gebeurt in koperen leidingen omdat die het veiligst zijn. Dus koper is volkomen veilig.

Het is kosteneffectief, permanent en hoeft niet opnieuw te worden gecoat of aangevuld als het eenmaal is aangebracht. Het is vrij van chemicaliën, veilig en gaat lang mee.