Onderzoek-wetenschap

Antimicrobieel Koper

Elk jaar worden wereldwijd meer dan 7 miljoen mensen getroffen door zorginfecties – MRSA, E-Coli, Coronavirus om er maar een paar te noemen. Jaarlijks sterven 37.000 mensen aan deze infecties in Europa en meer dan 100.000 in de VS. 80% van alle infecties wordt verspreid door aanraking en één besmette hand zal gemiddeld ten minste 7 andere contactoppervlakken besmetten.

Het materiaal van het contactoppervlak maakt een essentieel verschil. Schadelijke organismen kunnen dagen, zo niet weken of maanden overleven op roestvrij staal en plastic. Met koper sterven ze binnen enkele minuten omdat het de biochemie en fysiologie van de cellen afsluit. Dat is de reden waarom een groot aantal ziekenhuizen over de hele wereld begonnen zijn met de overstap naar koperen contactoppervlakken.

Maar ook de verspreiding van infecties in andere omgevingen zoals scholen, universiteiten, kantoren en overheidsgebouwen kan plaatsvinden. Dit leidt tot ziekteverzuim en een toenemend ziekteverzuim. Met Copper-Cover kan het strooien nu ook gestopt worden.

Bewijs effectiviteit Copper-Cover

Recent onderzoek van de Research University in Southampton heeft aangetoond dat Copper-Covers binnen 1 minuut 550 virale deeltjes per cm2 monster van SARS CoV 2 kan doden/inactiveren. De test vergeleek de effectiviteit van met koper bekleed 316 roestvrij staal met normale 316 roestvrijstalen oppervlakken bij het doden/inactiveren van Covid-19.

550 virusdeeltjes per cm2 komt overeen met een standaard handoverdracht van Covid-19 en 5500 virusdeeltjes per cm2 komt overeen met een druppel vocht bij Covid-19. De resultaten zijn als volgt:

Antimicrobiële koperen oppervlakken voor de vermindering van zorggerelateerde infecties in instellingen voor intensieve zorg
Samenvatting

Gezondheidszorg gerelateerde infecties (HAI’s) zijn infecties die worden veroorzaakt door een grote verscheidenheid aan bacteriën, schimmels en virussen tijdens het ondergaan van een medische behandeling of chirurgische ingrepen in een zorginstelling. Bacteriële besmetting op verschillende oppervlakken in de omgeving van de patiënt, zoals deurklinken, tafels, intraveneuze (IV) palen, bedrails of gootstenen, kan een bron van overdracht zijn. Pathogenen die HAI’s veroorzaken – inclusief methicilline-resistente Staphylococcus aureus (MRSA), Acinetobacter spp., vancomycine-resistente Enterococcus spp. (VRE) en norovirus — kunnen dagen tot weken overleven op omgevingsoppervlakken. Clostridium difficile (CDI) sporen kunnen maandenlang op oppervlakken overleven. Het behandelen van HAI’s is moeilijker geworden omdat de antimicrobiële resistentie is toegenomen en het aantal effectieve antibiotica is afgenomen. Meer dan 50% van de HAI’s wordt veroorzaakt door bacteriën die resistent zijn tegen ten minste één type antibioticum. Er zijn echter steeds minder farmaceutische bedrijven die nieuwe antibiotica ontwikkelen. De Amerikaanse FDA heeft de afgelopen vijf jaar slechts twee nieuwe antibiotica goedgekeurd – een daling van 88% vanaf het midden van de jaren tachtig.

Lees verder hieronder

Normale oppervlakken van kunststof, roestvrij staal, gecoat metaal en hout worden na reiniging snel weer vervuild. Studies hebben aangetoond dat minder dan 50% van de oppervlakken van ziekenhuiskamers voldoende wordt gereinigd wanneer standaard chemische desinfectiemiddelen worden gebruikt. Evenzo is onvoldoende reiniging van draagbare medische apparatuur aangetoond. Er zijn aanwijzingen dat het risico op besmetting van handen of handschoenen met antibioticaresistente organismen groot is na contact met de oppervlakken in de omgeving van een patiënt. Verder is een lagere naleving van handhygiëne waargenomen wanneer zorgverleners contact hebben met de omgeving van de patiënt, maar niet met de patiënt. Ondanks inspanningen om infectiebeheersingspraktijken te bevorderen, zijn HAI’s daarom een ​​veelvoorkomende complicatie van ziekenhuiszorg, wat resulteert in langdurige ziekenhuisopname, hogere heropnamepercentages en verhoogde mortaliteit. Naar schatting 10% van de volwassenen in Canadese ziekenhuizen heeft op enig moment een HAI. Eén op de twaalf patiënten in Canadese ziekenhuizen is gekoloniseerd of geïnfecteerd door CDI, MRSA of VRE – de antibioticaresistente organismen die momenteel de grootste uitdaging vormen voor Canadese gezondheidsinstellingen. In Alberta schat het ministerie van Volksgezondheid dat de kosten van de zorg voor een patiënt met een HAI variëren van $ 2.000 tot $ 20.000.

De technologie

Oppervlakken gemaakt van koper en koperlegeringen bieden een nieuwe benadering voor het verminderen van bacteriële besmetting, overdracht en snelheden van HAI’s. Van metallisch koper is aangetoond dat het intrinsieke en continue breedspectrum antimicrobiële activiteit heeft. Hoewel het gebruik van puur koper resulteert in de snelste dood van pathogenen, zijn veel van zijn legeringen bestaande uit ten minste 60% koper (inclusief messing en brons) ook effectief en bieden ze een reeks verbeterde eigenschappen, zoals sterkte, duurzaamheid, verschillende kleuren en weerstand aantasten. Gezamenlijk “antimicrobieel koper” genoemd, zijn oppervlakken vervaardigd van koper en zijn legeringen bedoeld om aanvullende antimicrobiële werking te bieden tussen perioden van routinematige reiniging van omgevings- of contactoppervlakken. De meeste standaard reinigingsmiddelen en desinfectiemiddelen voor ziekenhuizen hebben geen invloed op de werkzaamheid van antimicrobieel koper, met uitzondering van producten die metaalionchelatoren bevatten, zoals ethyleendiaminetetra-azijnzuur (EDTA).

Afbeelding met dank aan Copper Development Association, publicatie 196 (2014) Het risico van zorggerelateerde infecties verminderen - de rol van antimicrobiële koperen contactoppervlakken

Laboratoriumtests tonen aan dat antimicrobiële koper oppervlakken 99,9% van de specifieke infectieuze bacteriën doden (inclusief S. aureus, Enterobacter aerogenes, Escherichia coli O157:H7, Pseudomonas aeruginosa, MRSA en VRE) binnen twee uur of minder en continu meer dan 99% van de bacteriën, zelfs na herhaalde besmetting. Aanvullende gegevens suggereren dat koper ook effectief kan zijn tegen andere bacteriën, virussen en schimmelpathogenen. Hoewel het werkingsmechanisme niet is bevestigd, wordt aangenomen dat de toxiciteit van koper de breuk van het celmembraan, de vorming van reactieve zuurstofsoorten en de afbraak van bacterieel DNA met zich meebrengt, wat leidt tot celdood. Vanwege dit multi-gerichte werkingsmechanisme en de snelle afbraak van bacterieel DNA, wordt de ontwikkeling van koperresistentie en de verspreiding van antibioticaresistente organismen onwaarschijnlijk geacht. De antimicrobiële eigenschappen van koper blijven naar verwachting gedurende de hele levensduur van het product van kracht, omdat ze niet afhankelijk zijn van coatings of geïmpregneerde oppervlakken die kunnen slijten of wegspoelen. Afhankelijk van de legering kan enige natuurlijke aanslag optreden, maar dit lijkt de werkzaamheid niet te beïnvloeden.

Antimicrobieel koper kan worden verwerkt in een breed scala aan componenten, waaronder bedrails, bedtafels, deurgrepen, infuuspalen, toiletcomponenten en werkoppervlakken. Antimicrobiële koperproducten zijn verkrijgbaar bij zowel primaire fabrikanten als handelaren. Wereldwijd zijn er duizenden leveranciers van zowel grondstoffen als halffabricaten. CuVerro Bactericidal Copper Surfaces (Olin Brass, GBC Metals, LLC, Louisville, Kentucky) is een toonaangevende fabrikant en distributeur van antimicrobiële koperlegeringen in Noord-Amerika en een van de grootste ter wereld. Producten gemaakt met CuVerro antimicrobieel koper, zoals infuuspalen, tafels en brancardrails, zijn in de VS verkrijgbaar via verschillende fabrikanten, waaronder Midbrook Medical (Jackson, Michigan) en Pedigo Products, Inc. (Vancouver, Washington).

Read complete article

Wij geloven in een veilige en gezonde werk- / leefomgeving. Contactoppervlakken spelen een belangrijke rol vanwege de overdracht van bacteriën en virussen.

De verspreiding van virussen en bacteriën via contactvlakken zoals deurklinken en balustrades is de laatste jaren een groot probleem gebleken. 80% van alle infecties wordt verspreid door aanraking en één besmette hand zal gemiddeld ten minste 7 andere contactoppervlakken besmetten. We stoppen de verspreiding via contactoppervlakken.

(University of Southampton, Professor Bill Keeble legt de werking uit en toont de werking van Copper). Om deze contactoppervlakken schoon te houden worden tegenwoordig veel chemische reinigingsmiddelen gebruikt.

Copper-Concepts biedt een efficiënte, duurzame en chemicaliën vrije oplossing om de verspreiding door contactoppervlakken te stoppen. Wij zorgen ervoor dat uw medewerkers en/of gasten veilig en gezond blijven.

Met onze Copper-Concepts zullen we: